Saveti za studente u USA

Ovde ću izneti najbitnije savete za sve studente koji treba da idu USA ili su već u USA na nekom exchange programu:

Isto kao i za srednjoškolce, i za studente važi: razmislite DOBRO da li ste spremni da idete na godinu dana (a možda i više) u Ameriku na studiranje, gde je sve drugačije nego na prostoru Balkana što se studiranja tiče.
Kada stignete u USA, javite se na fakultetu svom International Advisor-u, kako bi on registrovao vaš dolazak.
Bilo koje pitanje na početku da imate – ne ustručavajte se da pitate vašeg Advisor-a, on je tu da vam pomogne
Sarađujte sa vašim International Advisor-om u okviru fakulteta. On je vaš “starting point” za sva vaša pitanja što se tiče posla, nastave i bilo kojih drugih pitanja koja budete imali.
Pre nego što počne nastava, dobro se upoznajte sa samim sistemom studiranja u USA (ako to već niste)
Ako niste sigurni koje predmete da odaberete, konsultujte se sa drugima, ili sa advisorom
Čim stignete u USA, odmah počnite da tražite neki posao na samom kampusu fakulteta, što će reći istovremeno se i raspitujte za posao, a istovremeno aplicirajte za Social Security Number (bez toga ne možete da radite)
Nemojte tražiti posao van fakulteta, jer je to ilegalno!
Odaberite neke zanimljive predmete, ima ih dosta, videćete… Aktivirajte se na časovima što više, verovatno će brzo skontati da niste iz Amerike, pričajte im o svojoj zemlji i odakle ste, Amerikanci to vole.
Nemojte pokušavati da prepisujete na testovima ili da kopirate nečiji tuđi rad i predstavite ga kao svoj, Amerikanci su veoma strogi po tom pitanju.
U zavisnosti gde živite, da li u studentskom selu van fakulteta, ili u tzv. “dorm rooms” na fakultetu, odaberite neko mirnije okruženje, i ako možete da birate, recite da vam prijaju mir i tišina.